LED strips kunnen rechtstreeks op een driver worden aangesloten en klaar. Wilt u dimmen kies dan ook een controller en een afstandbediening. Hieronder vind u diverse LED strips, van heel warm licht tot daglicht, en LED strips met alle kleuren van de regenboog met wit licht in 1 strip. Met een controller kunt u dan de gewenste kleur kiezen/mengen en ook nog wit licht bijmengen. De LED strips zijn voorzien van dubbelzijdig plakband voor een eenvoudige montage en de strips zijn op maat te knippen voor de gewenste lengte. LED-strips zijn flexibele lichtbronnen die bestaan uit een reeks LED-lampjes die op een dunne, flexibele printplaat zijn gemonteerd. Deze strips kunnen in verschillende lengtes worden gesneden en zijn vaak verkrijgbaar op rollen. LED-strips worden veel gebruikt voor decoratieve verlichting, zowel binnen als buiten.

Een van de belangrijkste voordelen van LED-strips is hun energie-efficiëntie. Ze verbruiken veel minder energie, waardoor ze kostenbesparend zijn en een lagere impact hebben op het milieu. Bovendien hebben LED-strips een lange levensduur, waardoor ze veel langer meegaan dan conventionele verlichting. LED-strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, rood, groen, blauw en meerkleurig. Hierdoor kunnen ze worden gebruikt om verschillende sferen en effecten te creëren. 

De flexibiliteit van LED-strips maakt het mogelijk om ze gemakkelijk te installeren en aan te passen aan verschillende oppervlakken en vormen. Ze kunnen worden bevestigd met behulp van zelfklevende achterkanten of clips. LED-strips kunnen worden gebruikt om accentverlichting te creëren achter meubels, in plafonds, trappen, tuinen en nog veel meer. Daarnaast kunnen LED-strips ook functionele toepassingen hebben, zoals het verlichten van werkruimtes, het markeren van paden of het verbeteren van de zichtbaarheid van objecten. Sommige LED-strips zijn zelfs waterdicht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis of in vochtige omgevingen.