Een 3 fase rail set bestaat bijvoorbeeld uit een voeding en stuk rail, eventueel verlengen met een doorverbinder en nog een stuk rail dan afsluiten met een eindkap en enkele spots voor aan de rail.

Driefase railverlichting, ook wel bekend als driefase- of 3-fase-spanningsrail, is een geavanceerd en flexibel verlichtingssysteem dat veel wordt gebruikt in commerciële, industriële en winkelomgevingen. Het systeem maakt gebruik van een speciale rail die langs het plafond of de wand wordt gemonteerd, waarop verlichtingsarmaturen kunnen worden bevestigd en verplaatst zonder dat er bedrading hoeft te worden aangepast. Dit maakt het ideaal voor locaties waar de verlichtingsbehoefte vaak verandert of waar een hoge mate van aanpasbaarheid nodig is. De term "driefase" verwijst naar de drie stroomgeleiders die door de rail lopen. In tegenstelling tot traditionele enkelfasige verlichtingssystemen, waarbij slechts één stroomgeleider wordt gebruikt, biedt driefase railverlichting drie afzonderlijke circuits. Elk circuit kan onafhankelijk van elkaar worden belast en voorziet de aangesloten armaturen van stroom.

Driefase railverlichting wordt vaak gebruikt in winkels, galerijen, tentoonstellingsruimten, musea en kantoren, waar de behoefte aan flexibele en aanpasbare verlichting hoog is. Het biedt niet alleen praktische voordelen, maar kan ook bijdragen aan een esthetisch aantrekkelijke en goed verlichte omgeving. De voordelen van driefase railverlichting zijn: flexibiliteit, aanpasbare lichtopstelling, hoog vermogen, en een professionele uitstraling. 

Rail verlichting uitleg:

Teken altijd de situatie van bovenaf gezien, teken eerst de rail hoe deze in de ruimte komt en teken daarna de rode lijn erbij om te zien of alle componenten aansluiten op elkaar.
Zie tekening hieronder voor voorbeelden:

Lees meer......